kraanvogel

Examen

Ieder half jaar ben je in de gelegenheid om de naast hogere graad te behalen. Er wordt dan van je verwacht dat je je goed voorbereidt op deze test. Alle elementen vanuit de training komen aan bod en zijn vastgesteld in de internationale KWF syllabus.

De halfjaarlijkse examens geven je de gelegenheid om een naast hogere graad te behalen. Alle elementen komen dan aan bod.

Onder links kun je verschillende kata’s vinden die het kyokushin Karate kent. Zo kun je je nog beter voorbereiden op de examens.

Waarom examens?

Examens vormen een vast onderdeel van karate. Het gaat dan niet alleen om het behalen van de zoveelste kleur band. Tijdens examens zie je de vorderingen die je hebt gemaakt na al je trainingen.

Tijdens de examens wordt er heel wat van je gevraagd. Niet alleen conditioneel, maar ook theoretisch moet je aan bepaalde eisen voldoen. Na de conditietraining, komen de technieken en kata’s aan bod.

Het echte vechten (kumite) doe je aan het eind van je examen, als je al behoorlijk moe bent. Je kan dan laten zien waar je staat op het gebied van respect, beheersing en volharding.

Samurai-Dojo-Doetinchem