kraanvogel

Sensei

Uitreiking Diploma 2e Dan door Sihan Hollander

John werd op 15 augustus 1969 in Zeeland geboren. Hij startte op 6-jarige leeftijd met Kyokushin Karate. Na een rustperiode van 4 jaar begon hij op 15-jarige leeftijd met intensief trainen.

In 1988 werd hij Schoolkampioen zwaargewicht bij Kyokushin Zeeland.

In 1989 startte hij zijn militaire opleiding en werd hij, aansluitend aan de opleiding, bevorderd tot officier bij de Koninklijke Landmacht.

Van 1992 t/m 1994 trainde, en doceerde hij regelmatig, kyokushin karate aan de KMA in Breda.

Na in verschillende Dojo’s in het hele land te hebben getraind en les te hebben gegeven, behaalde hij in 1997 zijn 1e Dan.

Door de aard van zijn militaire werk werd hij gedwongen bij verschillende leraren zijn kennis van het karate te onderhouden en uit te breiden. Daarnaast bezocht hij regelmatig trainingskampen in zowel het binnen- als in het buitenland.

In 2011 behaalde hij, na een examen op het nationaal sportcentrum Papendal zijn 2e Dan.

In 2012 startte hij Samurai-dojo in het Gelderse Doetinchem.

Door zijn rol als Sensei van Samuraidojo zocht hij binnen het Kyokushin naar een verdere verdieping binnen de sport en behaalde in 2014 zijn diploma voor Fukushin ( nationaal hoekscheidsrechter). Gevolgd in 2015 door het behalen van zijn diploma als Sushin (nationaal hoofdscheidsrechter).

2015 stond verder in het teken van het opwerken naar zijn 3e-dan examen. Deze behaalde hij op 12 juli 2015 tijdens het internationale zomerkamp op het Nationaal Sportcentrum Papendal onder het toeziend oog van Sihan Loek Hollander.

Daarnaast nam John in 2015 zitting als algemeen bestuurslid, in de op te richten sportraad van de gemeente Doetinchem

 

Samurai-Dojo-Doetinchem